Pear yaroslav olegovich ocene

Sodelovanje v strokovnih skupnostih:

  • Član predsedstva upravnega odbora Društva oftalmologov Rusije;
  • Ameriška akademija za oftalmologijo;
  • Evropsko društvo oftalmoloških plastičnih in rekonstruktivnih kirurgov.

Od leta 1985 do 1991 - medicinska fakulteta Prve moskovske državne medicinske univerze. NJIM. Sechenov (diploma z odlikovanjem).

Od leta 1991 do 1997 - rezidenčni in podiplomski študij na Oddelku za očesne bolezni Prve moskovske državne medicinske univerze. I.M.Sechenov.

Od leta 1995 do 1996 - klinična štipendija na Inštitutu Jules Stein Eye na Kalifornijski univerzi v Los Angelesu, ZDA.

Od leta 1990 do 1991 - pripravništvo na Inštitutu za oči Edward Harkness, Univerza Columbia v New Yorku, ZDA.

Od leta 2001 do 2016 - kratkotrajna pripravništva v ZDA, Veliki Britaniji, na Irskem in drugih državah.

Posvetovalni sprejem bolnikov s patologijo vek in orbito.

Kirurško zdravljenje (korekcija) nepravilnosti v položaju vek:

  • inverzija / evolucija vek;
  • ptoza (povešanje) vek;
  • umik vek;
  • nezapiranje vek (lagoftalma).

Konzervativno in kirurško zdravljenje bolnikov z endokrino oftalmopatijo, tudi z namenom estetske korekcije.

Odstranjevanje novotvorb na vekah, vključno s plastiko pooperativnih napak na vekah, če je potrebno, z uporabo različnih zapletenih tehnik rekonstrukcije.

Rekonstruktivna plastična operacija za travmatične deformacije vek, anomalije položaja, estetske napake.

Odstranjevanje orbitalnih novotvorb, diagnostičnih postopkov in naknadnega nadzora bolnikov, če je potrebno, skupaj z drugimi specialisti (revmatologi, hematologi, onkologi in drugi).

Blefaroplastika za odpravljanje starostnih sprememb na vekah (previsoka koža, kila orbitalnega tkiva).

Znanstvena dejavnost je namenjena razvoju orbitalne kirurgije, rekonstruktivne plastične kirurgije adneksa očesa, zdravljenju in preprečevanju onkoloških bolezni vek in orbite, nevrooftalmologiji, razvoju novih minimalno invazivnih operacij in inovativnih tehnologij, uvedbi in razvoju v naši državi tehnik orbitalne dekompresije z ojačevalcem slike.

Leta 2009 je zagovarjal doktorsko disertacijo na temo "Novi pristopi k rehabilitaciji bolnikov s travmatičnimi deformacijami orbite (eksperimentalna klinična študija)". Podeljen akademski naziv PR "00" profesor z dne 16. marca 2011.

Avtor dveh monografij, več kot 350 znanstvenih del, od tega približno 50 objavljenih v tujini, 6 poglavij v učbenikih, soavtor dveh monografij, 40 patentov za izume.

Pod znanstvenim nadzorom profesorja Grusha Ya.O. 12 doktorskih disertacij je bilo zagovarjanih, trenutno vodi 5 disertacij.

Objavil znanstvena poročila v ZDA, Veliki Britaniji, Nemčiji, Švici, na Nizozemskem, v Belgiji, na Švedskem, v Španiji, Grčiji in drugih evropskih državah.

Član: Ameriška akademija za oftalmologijo (1996 - danes), Evropsko društvo za očesno plastično in rekonstruktivno kirurgijo ESOPRS (2013 - danes) in druge mednarodne družbe.

Je član uredniških odborov revij Anali plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije ter izbrana vprašanja plastične kirurgije. Je recenzentka revij: "Bilten oftalmologije", "Oftalmična plastična in rekonstruktivna kirurgija", "Orbita".

1995-1996 - gostujoči docent Inštituta Stein Eye na Kalifornijski univerzi v Los Angelesu (UCLA) v ZDA.

Od leta 1997 - asistent, od leta 2003 izredni profesor, od leta 2009 pa do danes - profesor oddelka za očesne bolezni univerze Sechenov.

Od leta 2004 do 2009 - namestnik direktorja za znanost Raziskovalnega inštituta za očesne bolezni Ruske akademije medicinskih znanosti.

Od januarja 2010 do danes - vodja oddelka za orbitalno in oftalmično rekonstruktivno plastično kirurgijo Zvezne državne proračunske znanstvene ustanove "Raziskovalni inštitut za očesne bolezni".

Hruška Yaroslav Olegovič

Grusha Yaroslav Olegovich - oftalmolog, oftalmolog-kirurg. Sprejema na kliniki: Inštitut za očesne bolezni Ruske akademije medicinskih znanosti. Bolniki na naši spletni strani še niso pustili pregleda zdravnika.

Kje Grusha Yaroslav Olegovič

Mnenja o zdravniku Grusha Yaroslav Olegovich

Pon-pet09:00 - 14:00
SatIzhod
sonceIzhod

© 2020 LLC "InfoService Group" OGRN 1127847488944

Registriral ga je zvezna služba za nadzor komunikacij, informacijske tehnologije in množičnih medijev (Roskomnadzor). Potrdilo El št. FS77-76713 z dne 02.09.2019. Ustanovitelj - InfoService Group LLC. Glavni urednik - A. J. Jeknich. Naslov uredništva: 197198, St. Petersburg, st. Monchegorskaya, 7, lit. A, pom. 4-H. Telefon: +7 (499) 649-12-49.

18 + Informacije na spletnem mestu ni mogoče uporabiti za postavitev diagnoze, predpisovanje zdravljenja in ne nadomestiti zdravnikovega imenovanja.

Raziskovalni inštitut za očesne bolezni Ruske akademije medicinskih znanosti

Nisi prebil? Pomagali vam bomo poiskati zdravnika v Moskvi. Kmalu sprejem, popusti do 30%

Raziskovalni inštitut za očesne bolezni RAMS na zemljevidu

Dodatni opis

Zvezna državna proračunska znanstvena ustanova "Raziskovalni inštitut za očesne bolezni" (FGBNU "NIGB") je bila ustanovljena leta 1973 kot Vseslovenski inštitut za očesne bolezni. Trenutno je to institucija, ki je podrejena Zvezni agenciji za znanstvene organizacije. Znanstvene in izobraževalne dejavnosti inštituta vključujejo temeljne biomedicinske raziskave, razvoj novih metod diagnoze, zdravljenja in preprečevanja različnih očesnih bolezni, usposabljanje znanstvenega osebja, usposabljanje in izpopolnjevanje oftalmologov. Znanstvene raziskave inštituta ustrezajo glavnim svetovnim trendom razvoja oftalmološke znanosti, več informacij o njih lahko dobite tukaj Znanstvena knjižnica FGBNU "NIGB" na elektronskih medijih hrani več kot 20.000 enot izobraževalne, izobraževalne in metodološke literature, elektronskih referenčnih, bibliografskih in izobraževalnih virov.

Cilji medicinske prakse so uporaba in prevajanje najnovejših učinkovitih tehnologij v klinično prakso. FSBSI "NIGB" je nenehno opremljen z najsodobnejšo opremo, novimi zdravili in potrošnim materialom, kar omogoča izvajanje znanstvenih in kliničnih nalog na ravni svetovnih standardov. Bolnišnica FGBNU "NIGB" je zasnovana za 180 bolnikov. Operativni blok inštituta vključuje 11 operacijskih dvoran, opremljenih s sodobno kirurško in anestetično opremo, mikrokirurškimi stereomikroskopi najnovejše generacije, najnovejšo dezinfekcijsko in klimatsko napravo.

Storitve Raziskovalnega inštituta za očesne bolezni Ruske akademije medicinskih znanosti na ulici. Rossolimo:

  • Standardni primarni pregled
  • Elektrofiziološke raziskave
  • Ultrazvočni pregledi z opisom
  • Fluorescentna angiografija
  • Storitve optometrista
  • Izvenbolnišnična kirurška oskrba
  • Pregled in zdravljenje bolnikov z patologijo slezalnih kanalov
  • Storitve raziskovalnega laboratorija novih laserskih tehnologij
  • Zdravljenje katarakte
  • Zdravljenje glavkoma
  • Zdravljenje bolezni roženice
  • Zdravljenje bolezni sklere, koreroidov, mrežnice in steklastega telesa
  • Plastična in rekonstruktivna operacija na očesnem pomožnem aparatu
  • Storitve refrakcijskih motenj
  • Storitve rentgenskih sob
  • Pathomorphological laboratorijske storitve
  • Klinični laboratorij
  • Zobozdravstvene storitve
  • Storitve oddelka hiperbarične oksigenacije
  • Svetovanje
  • Plazmafereza

Mnenja Raziskovalnega inštituta za očesne bolezni Ruske akademije medicinskih znanosti

Zelo zadovoljen s storitvijo osebja. Vse je kompetentno, razumljivo in kulturno. Najlepša hvala.

Od leta 2003 redno hodim na konzervativno zdravljenje na oddelek, ki ga vodi Yu.V. Mazurova. Rad bi opozoril na visoko strokovnost zdravnikov in vestno dobro usklajeno delo celotnega medicinskega osebja oddelka. Njihova gostoljubnost in dobronamernost, čistoča in udobje,

Odlikuje jih prevoz v tem oddelku!

Svojim delavcem izražam nespremenjeno globoko hvaležnost v njem

Iskreno se zahvaljujem kirurgu Grigoriju Viktoroviču Voroninu, zdravnici Irini Viktorovni Aladinskiji in zdravniku Narbutu Mariji Nikolajevni. Strokovnjaki na visoki ravni in čudoviti ljudje z veliko začetnico. 10. julija 2018 je bila izvedena operacija za odstranjevanje katarakte, pri čemer so upoštevali vse zapletenosti bolnikovega stanja. Pomagali so moji materi Gryazeva Lyubov Evdokimovna (78 let) pri vzdrževanju in izboljšanju vida. Zelo redko je, da hkrati srečamo takšne strokovne, pozorne in zelo skrbne zdravnike. Najlepša hvala celotni ekipi!

Želim izraziti hvaležnost mojim zdravnikom Grusha Yaroslav Olegovich in Ismailova Dilyara Muratovna. Zdravnikom, resnično od Boga, ki življenje svojih pacientov brez bolečin in težav želim, želim vam zdravje, srečo in blaginjo. Osebno nimam dovolj besed, da izrazim ta čustva, ki me preplavlja. Dala si mi upanje za novo življenje, življenje brez ovir. Nizki poklon tebi, draga moja.

Zdravnikom klinike čestitamo ob dnevu medicinskega delavca!

Želim blaginjo ambulanti in vsem njenim zaposlenim! Še posebej bi se rad zahvalil Sergeju Sergejeviču Danilovu, Sergeju Eduardoviču Avetisovu in Aleksandru Sergejeviču Šaltynovu, ker so naredili nemogoče nemogoče, in spet lahko vidim popolnoma! Hvala zdravnikom za njihovo pozornost, skrb in potrpežljivost! Želim ti vse najboljše!

Dolgo časa nisem mogel razbrati očesa: iz oči je nenehno prihajal gnoj, prišla je solza, nihče tega ne more razbrati, samo naredili so stalno sondiranje sleznega kanala. To kliniko sem našel na internetu, kjer je edini oddelek za solzne kanale v Rusiji. Obrnil sem se na njih, sprejel me je doktor Vasilij Dmitrijevič Jarcev. Izkazalo se je, da imajo veliko bolnikov z mojo patologijo. Popolnoma brezplačno je zame opravil mikrokirurško operacijo: naslednji dan je gnoj izginil. In učinek se nadaljuje. Hvala, Vasilij Dmitrievič, za vaše delo. Drugim zaposlenim na oddelku in bolnišnici sem zelo hvaležen. hvala!

Ta članek sem se odločil, da bom z veliko zgodbo pomagal mnogim ženskam, ki si vedno želijo biti mlade in lepe. Na tej poti preizkušamo različna pravna sredstva - od kozmetičnih postopkov do plastičnih operacij. Vendar na žalost, kot kažeta statistika in moje osebne izkušnje, je pogosto zadnja metoda, namenjena mlajšemu in privlačnejši ženski, ki s seboj prinese veliko fizičnega in posledično psihičnega trpljenja v povezavi z neuspešnimi operacijami za odpravo napak na obrazu ali telesu..

V letu 2017. Stara sem 45 let. V tej starosti so kile pod očmi in povešene veke pogoste. Najprej sem se za pomoč obrnila k kozmetičarki, ki mi je povedala, da mi običajni postopki nege ne bodo pomagali in da je treba narediti bleforoplastiko, poleg tega odstraniti kile in popraviti zgornje veke.

Za to operacijo sem izbral splošnega plastičnega kirurga, profesorja - ki je opravil široko paleto operacij na obrazu in telesu. Potem nisem pripisal pomena dejstvu, da se ni specializiral samo za blefoplastiko in ni maksilofacialni kirurg, ni imel nobene zveze z oftalmologijo. Poleg tega smo načrtovali dve operaciji naenkrat v eni - na očeh in na telesu, ki jih v prihodnosti nihče ne svetujem, ker zdaj verjamem, da je med kirurškim posegom v očeh potrebno, da je kirurška pozornost usmerjena samo na njih..

Sama krožna blefoplastika je občutljiv kos nakita in mnogi zdravniki celo svetujejo, da operacijo prelomijo na dve stopnji - dvigovanje zgornjih vek in nato odstranitev kile pod očmi, vendar me to ni prosilo. Pred operacijo me niso fotografirali, oznake na vekah je naglo naredil zdravnikov asistent. Mislim, da je v tem primeru pomembno vlogo zdravnikova pretirana samozavest..

Rezultat obeh operacij je bil katastrofalen. Imela sem prekomerno odstranjeno kožo, fascijo, kilo. Eno oko se je izkazalo za veliko in okroglo v primerjavi z drugim (učinek "okroglih oči"), drugo pa je pustilo veliko želenega. Čez nekaj časa so se poleg estetskih težav začele tudi medicinske. Ker je bilo oko preveč odprto, se je začelo izsuševati in hkrati boleti, na ulici pa se ob najmanjšem vetru po nepotrebnem solzi.

Šest mesecev sem moral hoditi v temnih kozarcih in z robcem v žepu, s katerim sem si nenehno brisal solze. Poleg tega sem moral vsak dan vlivati ​​gel in kapljice v oči. V tem času sem obiskal veliko zdravnikov, oftalmologov, poskusil različne postopke in zdravila v upanju, da se bo vse nekako izšlo in odšlo. Nato sem ugotovil, da se drugi operaciji ni mogoče izogniti in začel sem iskati plastične kirurge, ki so se specializirali za operacije na obrazu..

In tu se je zame začelo najbolj grozno, že takrat na robu živčnega zloma (saj nisem mogel delati, iti na pogajanja, nenehno sem doživljal bolečino in nelagodje in končno se mi je roženica začela slabšati) Nekateri kirurgi so mi odkrito povedali, da je moj primer tako težaven, da se ne bodo zavezali popravljati napake drugih. Nekateri so predlagali, da se presadim - za presaditev materiala izza ušesa na zunanji del spodnje veke, da bi ga nabrali, kar bi bilo zelo opazno - kolikor si predstavljam, bi bila koža videti, kot da je bila sešita iz lopute. Oftalmologi v polikliniki, na katero sem navezan, mi niso mogli ničesar svetovati. niso imeli podatkov o kliniki ali specialistih, ki bi jih lahko popravili. Bil sem obupan.

Nazadnje so mi na enem rednih sestankov v zasebni kliniki povedali o oftalmičnem kirurgu, prof. Yaroslav Olegovich Grusha, ki je predstojnik oddelka za orbitalno in očesno rekonstruktivno plastično kirurgijo pri zvezni državni proračunski znanstveni ustanovi "Raziskovalni inštitut za očesne bolezni".

Yaroslav Olegovič je predlagal, da naredim edinstveno operacijo, razvito po njegovi avtorjevi tehniki - odstraniti patalno tkivo iz ust in ga posaditi znotraj spodnje veke, s čimer "razraščam" manjkajoči del kože. Po prvi operaciji sem več mesecev naredil zategovalno masažo na predelu vek, nato pa mi je popravil drugo oko. Pred operacijami sem se fotografiral, natančno pregledal.

Na raziskovalnem inštitutu za očesne bolezni, zahvaljujoč doktorju Grushi Yaroslavu Olegoviču, se je moja zgodba srečno končala. Spet si lahko oblečem ličila, hodim brez očal in gledam ljudi naravnost v oči, ne sramuje se jih pomanjkljivosti in ne trpi zaradi tega, ker odvrnejo oči in me ne poskušajo pogledati. Yaroslav Olegovič ni le rešil mojega pogleda v polnem pomenu besede pred nepopravljivimi spremembami vidnega polja, ampak je mojim očem tudi dal lepo obliko. Po naravi so bili opazno asimetrični, a po operacijah in masaži je ta razlika skoraj izginila..

Yaroslav Olegovič je oseba z neomejeno zalogo potrpljenja. Ne glede na to, kako dolgo traja zdravljenje, pred seboj vidi rezultat, ki ga boste imeli, morda čez nekaj mesecev ali celo čez eno leto. Če imate srečo, da postanete pacient tega zdravnika, mu zaupajte - osebo z veliko izkušnjami in znanjem ter po potrebi bodite potrpežljivi v pričakovanju odličnega rezultata, ki vas ne bo čakal dolgo. Če se nenadoma pojavi zaplet po operaciji, ki zahteva popravek, vas Yaroslav Olegovič nikoli ne bo pustil brez pomoči in vas ne bo poslal drugim specialistom, ampak bo osebno pripeljal zadevo do konca.

Zdaj obžalujem, da nisem vedel za obstoj oddelka za rekonstruktivno plastično kirurgijo pri zvezni državni proračunski znanstveni ustanovi "Raziskovalni inštitut za očesne bolezni" pod vodstvom Jaroslava Olegoviča Grushe, sicer bi tam že pred letom dni opravil bleforoplastiko - z odličnimi specialisti, oftalmologi, ki pristopijo kirurško poseg v oči z vso skrbnostjo in ne sekati z rame, kot se je zgodilo v mojem primeru.

Ta fotografija je bila posneta nekaj mesecev po prvi neuspešni operaciji, ki sem jo nato pri Grusha J.O. Pokaže, kako je levo oko nenormalno veliko in okroglo..

Po operaciji Yaroslava Olegoviča:

In malo o oftalmologu, po mojem mnenju najboljšem plastičnemu kirurgu, s katerim sem operiral:

Grusha Yaroslav Olegovič, doktor medicinskih znanosti, profesor, predstojnik katedre, profesor oddelka za očesne bolezni I.M. NJIM. Sechenov, strokovnjak Ruske akademije znanosti, član predsedstva upravnega odbora Društva oftalmologov Rusije, Ameriške akademije za oftalmologijo in Evropskega društva očesnih plastičnih in rekonstruktivnih kirurgov.

Od januarja 2010 do danes - vodja oddelka za orbitalno in očesno rekonstruktivno plastično kirurgijo Zvezne državne proračunske znanstvene ustanove "Raziskovalni inštitut za očesne bolezni".

2009 doktor medicinskih znanosti

2011 je podelila akademski naziv PR profesor 00 # 008872 z dne 16. marca 2011.

Avtor več kot 350 znanstvenih del, od tega približno 50 objavljenih v tujini, 6 poglavij v učbenikih, soavtor dveh monografij. Avtor 35 patentov za izume.

10 doktorskih disertacij je bilo zagovarjanih pod znanstvenim nadzorom, 2 dozi sta bili pripravljeni na zagovor.

Objavil znanstvena poročila v ZDA, Veliki Britaniji, Nemčiji, Švici, na Nizozemskem, v Belgiji, na Švedskem, v Španiji, Grčiji in drugih evropskih državah.

Član: Ameriška akademija za oftalmologijo (1996 - danes), Evropsko društvo za očesno plastično in rekonstruktivno kirurgijo ESOPRS (2013 - danes) in druge mednarodne družbe.

Če se odločite za navidezno banalno blefoplastiko, ne tvegajte - to storite s strokovnjaki! Oddelek uporablja edinstvene avtorske tehnike na področju plastične kirurgije, ki jih v Moskvi ne najdemo nikjer drugje. Poleg tega imajo zavodi za raziskave in razvoj zelo ugodne cene v primerjavi s trgovskimi centri..

Če ste že storili takšne operacije, niso bile zelo uspešne in morate popraviti nastale pomanjkljivosti, ne obupajte - obrnite se na Oddelek za orbitalno in oftalmološko rekonstruktivno plastično kirurgijo pri zvezni državni proračunski znanstveni ustanovi "Raziskovalni inštitut za očesne bolezni".

Morda ne boste potrebovali niti druge operacije - najprej vam bo ponudila konzervativno zdravljenje. Takole pravi sam Yaroslav Olegovič o tem:

"Specifikacije našega trenutnega dela bi omenil kot precej velik kontingent bolnikov po kozmetični blefaroplastiki. Zaradi letnega 10-odstotnega povečanja števila plastičnih operacij je ta težava še posebej nujna. Dejstvo je, da lahko koža vek do določenih meja "oprosti" nepopolne ustreznosti fiksacije, prevelikega obsega resekcije in drugih napak v tehnologiji. Toda v nekaterih primerih, zlasti po ponavljajoči se večkratni blefaroplastiki (facelifts), se pojavijo cicatricialna patologija, kar vodi do erozije vek, lagoftalmosov, hudih poškodb roženice. Tukaj mora biti zdravljenje namenjeno predvsem zaščiti roženice in vplivanju na brazgotinsko veko veke (encimi, steroidi, homeopatska zdravila itd.). Pri uporabi v zgodnjem obdobju se je mogoče izogniti resnim zapletom, bolniku pomagati v večini primerov brez dodatnih operacij. ".

Yaroslav Olegovič sprejema v ponedeljek in petek od 8. do 12. ure. Telefonskega zapisa žal ni. Na pot morate priti zgodaj zjutraj s potnim listom in polico in prevzeti kupon na recepciji, prejeli vas bomo še isti dan.

Poglej polno različico: Endokrina oftalmopatija?

Dragi oftalmologi, prosim poglejte mojo raziskavo.
[Povezave si lahko ogledajo samo registrirani in aktivirani uporabniki]

Kaj misliš, da je treba storiti pred DESNIM, da ne bi udaril v oči?

Hvala Rameyka Da, nekaj je bilo v zadrževanju zgornje veke. In vzdržljivost je drugačna (dal sem povezavo, kjer je določen protokol raziskave - pregled in ultrazvok).

[Povezave si lahko ogledajo samo registrirani in aktivirani uporabniki]

Z možem sva poskusila na Photoshopu - dobili smo dimenzije rež: 9 - levo in 11,5 - desno. Tiste. razlika je še vedno 2,5 mm, ne 4. In zdravnik je rekel, da ga je ravno izmeril z ravnilom, če hočete, pravijo, lahko sami izmerite. Želel sem vam poslati fotografijo v zasebnih sporočilih, a žal datoteke ni mogoče priložiti. Če bi poznal vašo e-pošto.

Pozdravljeni dragi zdravniki!
Ves sem s svojim trpljenjem zaradi EO. Letel sem na poslovnem potovanju - na letalu in po njem se je prelivala krokodilske solze. Bodisi zrak je tam, bodisi se spreminja tlak. Na splošno je "solza" postala grozno in kapljice predalov Hilo v takih trenutkih samo še dodatno dražijo oči. Po mojih opažanjih se uvlečenje desne veke ni zmanjšalo, niti edem ni zmanjšal. Asimetrija je ohranjena. Dvakrat sem obiskal ESC z zelo dobrim zdravnikom glede potrebe po steroidih pred / med / po RY (zadnjič 5. oktobra). Konec koncev je rekla NE. Zaenkrat, po njenem mnenju, imam enostavno obliko. Čeprav mi ta "lahka" oblika povzroča ogromno moralnega trpljenja. Zdi se mi, da ga vsi vidijo, in ne govorijo samo iz dobrote. Čeprav razumem, da je vsaka od posledic steroidov ločena diagnoza in se jih bojim, še vedno dvomim. Potrebno je ali ne. Oprosti za oči, oprosti sebi. Kakšna pa je verjetnost za poslabšanje razmer po RE in na splošno. In kdaj bi lahko naredili korektivno operacijo vek?
Zdaj sem na tirozolu 5 mg / dan, odpovem se v torek (en teden pred hospitalizacijo na RY št. 2).
Zadnje analize od 5.10.09. po 2 tednih za 10 mg tirozola.

T4 St. - 9,8 (9,0-22)
At-rTTG - 31,92 U / l (0-1).

Prirojena PTOZ pomaga z nasveti

Yandex iskanje
Pojdi na stran.
Stran 1 od 212>
29.06.2010, 11:26# 1
Yuliko
Poglej profil
Najdi več sporočil Juko
30.06.2010, 06:14# 2
Prebral sem, da na tem področju ni veliko specialistov, ker operacija ni zelo enostavna.
Svetoval mi je zdravnik Marišev Jurij Aleksejevič iz Krasnojarska, zelo daleč od Moskve,
Dr. VIP
Poglej profil
Najdi več prispevkov Dr. VIP

Hvala dr. VIP, ki se je odzval.

Opravičujem se zaradi pravilnosti črkovanja.
Čakamo, da bo otrok star 3 leta, da bo imel operacijo.

In ne razumem tvojega sarkazma. Za nasvet sem samo prosil za pomoč. Če ste zdravnik na tem področju, verjetno poznate dobre strokovnjake. Pričakoval sem, da bom videl ime priporočenega zdravnika in ime klinike.

Nisem muskovec, živimo v Moskvi začasno, da bi se posvetovali z očesnimi ambulantami: Inštitut Helmogolts in bolnišnica Morozovskaya.

30.06.2010, 21:44# 3
Yuliko
Poglej profil
Najdi več sporočil Juko
30.06.2010, 21:50# 4
Kemičar
Poglej profil
Poišči več sporočil s strani kemika
30.06.2010, 22:12# pet
Hvala vam:
Yuliko
Poglej profil
Najdi več sporočil Juko
30.06.2010, 22:24# 6
Kemičar
Poglej profil
Poišči več sporočil s strani kemika
01.07.2010, 16:55# 7
Na enem od forumov mi je svetoval profesor z Inštituta za hemogolce Kataev Mihail Germanič, da ga grem pogledat..
Dr. VIP
Poglej profil
Najdi več prispevkov Dr. VIP
09.11.2010, 21:10# 8
Hvala vam:
OlaNa
Poglej profil
Najdi več prispevkov od OlaNa
09.11.2010, 21:31#nine
Kemičar
Poglej profil
Poišči več sporočil s strani kemika

Zato mi je poslušanje mnenja kolega ali pacienta zelo koristno..

10.11.2010, 06:56#ten
Dr. VIP
Poglej profil
Najdi več prispevkov Dr. VIP
11.11.2010, 15:35#eleven
Hvala vam:
eyedoctor
Poglej profil
Najdi več sporočil osebe eyedoctor

Hvala vsem za vaše odgovore in nasvete.!
Moj dojenček je bil operiran, pravilno smo se odločili, zelo sem vesel tega, škoda je, da smo poslušali ruske zdravnike in čakali do njegovega 3. leta. Operacijo je v Izraelu opravil dober kirurg in oftalmolog dr. I. Yassur.

Ena operacija je vključevala odpravo ptoze (Flintovi vsadki) in odpravo epikanta (zelo previdno je skoraj neviden, z leti pa ne bo sledi). Tudi ptoza je bila odpravljena brezhibno, po operaciji so bile tri obrvi (šivi) čez obrvi in ​​brazgotina na veki. Šivi so se hitro zacelili, niti se samoplačniško vlečejo, niso jih odstranili. Operacija je trajala 1 uro 50 minut, nato pa dve uri spali, nato še eno uro ležali in gledali risanke, medicinska sestra je prinesla sladoled (in na izbiro je več vrst)))), neumnosti, ampak lepo). Zelo dober odnos osebja. Ves ta dogodek nas je stal 450 tisoč rubljev (v znesek je vključeno absolutno vse: operacija, nastanitev, vstopnice). Potovanju smo pristopili ekonomsko, se odpravili na izlete (Jeruzalem, Safari park), a povsod sami z avtobusi.
Tukaj je fotografija in kratka zgodovina od rojstva:

Po operaciji mesec kasneje
po.jpg

Po operaciji po 5 mesecih

Alarm sem sprožil drugi dan po odpustu iz bolnišnice. Poklical sem oftalmologa iz "Semashko". Rekli so nam: "Mamica, kako zgodaj panično puščaš, nekateri otroci odprejo oči v enem mesecu." Do 2 meseca je imel odprte majhne razpoke, spraševali so me, kakšne barve oči, pa nisem mogel razbrati niti barve.

Čez mesec dni smo šli k vsem zdravnikom v okrožno polikliniko, oftalmolog nas je napotil k genetiku, šel na posvet, opravil teste, vse je v redu s horosomi, potem nevrolog itd. Diagnosticirano s ptozo. Rekli so, počakaj otroka majhnega, oči bi se moralo več odpreti.

Pri 2 mesecih smo šli pogledat:

Odločili smo se, da bomo ostali na Inštitutu Helmagoltz. Začeli smo obiskovati posvetovanja s pogostostjo 3-6 mesecev.

Pri starosti 6 mesecev sva z Danyo odpeljala v bolnišnico, padla dol, pretres možganov. Tam je pregledal optometrist. Kjer koli sem srečal oftalmologa, smo pohiteli k dogovoru, da bi slišali novo mnenje specialista. Vsi so rekli eno: "Pred tremi leti se operacija ne izvaja, le v nujnih primerih ji ne ustrezate." Pri nas so se vzpostavile norme in pogoji in vsi jih upoštevajo kot eno, druge možnosti pa sploh ne pridejo v poštev.

Tako smo po 3-6 sadik nenehno obiskovali inštitut Helmagoltz in čakali 3 leta.

Moj sin je pri 2,5 letih hodil v specializiran vrtec. Enkrat na teden je prišel zdravnik, da bi pregledal otroke, dobrega zdravnika.Okrajna oftalmologinja Anastasia Dmitrievna Sidorenko, želim jo označiti s pozitivnim odzivom, rada in živi svojo službo, dober specialist. Iz nekega razloga na internetu ni podatkov o njej.

Dolgo pričakovani sprejem pri 3 letih v Helmogolts. Očitajo nam, da ni strahu za vid, o operaciji lahko govorimo že pri petih letih. Včasih sem imel nadzor in potrpežljivo upal na usposobljene strokovnjake iz inštituta, a ko sem slišal 5 let, sem se začel prepirati. Videla sem, da s pravim očesom ne vidi dobro. Doma, v irgovi uniformi, je preizkusila njegov vid, z njimi ni mogel videti dobro in je bil bolj pokrit. Bal sem se, da se bo razvila amblyopia (leno oko). Na koncu se je zgodilo. Poleg tega ima prirojen astegmatizem..

Pri 3 letih in 4 mesecih smo po priporočilih odšli k Salikhovu Amirju Jusupoviču

Zdaj dela v ambulanti za odrasle in tam nima pravice peljati otrok na operacije, ima pa bogate izkušnje pri otroških operacijah ptoze, sodeč po pregledih, ima dobro izkušnjo. Zato smo se odločili, da bomo z njim opravili operacijo (takrat o Izraelu še nismo razmišljali). Ampak naredi ločene operacije, prva ptoza, vrh čez leto ali dve, odpravi epicanthus. Ker v svoji kliniki za odrasle ne more operirati otrok, ponudil je več možnosti za ambulante, kjer lahko opravijo operacijo. Ena od možnosti za delovanje v KC Solntsevo

Tam je zelo težko priti brezplačno, plačani oddelek pa je drag - evropske cene, vendar je raven medicine daleč od evropske. Dokumente sem izročil Mosgorzdravu za roza kupon, ko sem izročil dokumente, je deklica na recepciji dala jasno vedeti, da je nerealni dogodek priti tja, ponuditi druge ambulante, a Salikhova smo potrebovali in je bil tam.

Med čakanjem na odgovor smo začeli razmišljati o drugih možnostih. Spoznal sem punco Anna (zelo hvaležna ji je), ki je peljala 6-mesečno hčerko Yassur na operacijo. Naslednji konec tedna je vsa družina odšla pogledat svojega otroka, živi v Moskvi nedaleč od nas. Z zaupanjem smo se vrnili, da bomo operacijo izvedli le v Yassurju.

Upam, da bo naša zgodba komu pomagala, če se boste morali obrniti.

Spoštovani oftalmologi, prosim, skorumno ravnajte z nepomembnimi netočnostmi, sem strokovnjak za drugo področje, vendar sem se zelo potrudil, da bi vse razumel in informacije pravilno posredoval..

arbatovagidepar

Oddaja uradnega bloga Marije Arbatove v Hydeparku

Mame so odpeljali k oftalmologu v polikliniki №220 na Zamorenovi 27. Ker je bilo preveč leno, da bi se naučili, kako se to počne v kraju stalnega prebivališča. In tukaj lahko snemate po telefonu, pridete čez 15 minut, sestavite kartico, plačate na blagajni. Pregled oči z vso obstoječo opremo stane 800 rubljev. Maman je včeraj preživela pol dneva in se odločila, katero bluzo bo oblekla. In danes sem se tri ure pred odhodom oblekel in parfem.

Ko bere kot sesalnik, jo bolijo oči in se utrudijo. Torej je oftalmolog povzel: - Z operacijo oči boste izboljšali kakovost življenja!

Lepo je, ko gre za osebo, staro 91 let, v zajemalko so rekli: - V tvoji starosti povej hvala, da si na splošno živ!
Z robom ušesa sem slišal, da je predviden "dan odprtih vrat" za pritrjene veterane Velike domovinske vojne, Afganistana, žrtve Černobila in druge junake v polikliniki. Na vprašanje zakaj? Pravijo, ker smo najboljša klinika v Moskvi. Toda zdaj je težava, pet drugih nas je bilo priloženih, poglejte, kakšna čakalna vrsta sedi na rentgenu? Vprašam zakaj, ker lahko veterani in žrtve Černobila tako ali tako potekajo skozi vse postopke? Pravijo, da so tako leni in na "dan odprtih vrat" se vsak sam odloči, katere postopke, preglede in preglede želi opraviti brez imenovanja in napotitve zdravnikov.
Ne razumem dobro, kako je organizirana zdravstvena reforma v Moskvi, a na hodnikih je več ljudi in glamuroznih stolov. Reforma se me še ni dotaknila. Na to kliniko sem navezan po zaslugi Zveze pisateljev in ne sedim v vrsti, zahvaljujoč se "ljubezni do ljudi". To je seveda s skromno skromnim obrazom, ki sedim v vrsti in čakam, ko se bodo identificirali, iz njega iztrgali. Danes sem se tako postavil na rentgen zloglasnega kolena in bil tudi začuden. Ljudje na hodniku sedijo do drugega prihoda, obenem pa so zasačeni v treh sobah s popolnoma različnimi rentgenskimi napravami. Odpeljali so me v pisarno, kjer je koleno odstranjeno navpično. Stopiš na korak, z rokami primeš ročaje in korak gre z vami, da postavite koleno pod objektiv.
Sama tla so razdeljena na štiri trakove, prvi je namenjen bolnikom, drugi je razrezan v prostore z opremo, tretji so prostori za radiologe z računalniškimi zasloni, gumbi itd., Četrti je z zastekljeno steno in modrimi jelkami za seboj, praktično zimski vrt. Radiologi so dejali, da je to finsko načelo organizacije prostora, v katerem zdravnik ne sedi ves dan v temni kopi in se z vsako izpostavitvijo skriva za varnimi vrati, ampak se počuti kot človek. Vse skupaj je življenjsko pomemben prizor.

Še več, ko so moje slike pogledali s šestimi očmi, so radiologi rekli: - Če ste ves ta čas hodili z zlomom golenice, potem se je že zacelilo, ker hitete k tem modnim dragim MRI, CT, vendar morate začeti s starim prijazen rentgen.

Prijatelji, ki imajo izkušnje z očesnimi operacijami v moskovskih klinikah? Kateri je najboljši?

Skupno cepljenje: oblasti so grozile necepljenim Rusom z ostrimi ukrepi

Globe ne bo, šola pa morda ne bo dovoljena

30.05.2020 ob ​​17:44, ogledov: 55343

Tema cepljenja je postala nova "vroča točka" v družbi. Po pandemiji je svet federacije sklenil preučiti možnost zakonodajne prepovedi sprejema necepljenih otrok v vrtce in šole - in to se lahko zgodi že 1. septembra 2020. Številni strokovnjaki verjamejo, da s tem postavljamo novo cepivo proti COVID-19, ki naj bi se pojavilo šele septembra. Predlog o naložitvi glob v višini do 7 tisoč rubljev za odpadnike je v ogenj dodal tudi gorivo - vendar je Rospotrebnadzor pohitel, da bi pojasnil, da bo ta ukrep vplival le na tiste, za katere je cepljenje zakonsko obvezno in so v poklicnih skupinah tveganja.

Vendar pa ostaja še en ukrep - izključitev necepljenih otrok iz vrtcev in šol..

Tema cepljenja v otroštvu je bila vedno precej boleča. Nekateri nočejo zaradi verskih razlogov, nekateri menijo, da je zdravje njegovega otroka slabo in cepljenja mu bodo škodila, nekateri pa so slišali, da lahko otrok po prejemu cepiva postane invalid. Zdaj bodo starši, ki so previdni pri cepljenju, imeli glavobol. Dejstvo je, da bo predlog zakona razširil seznam obveznih preventivnih cepljenj iz državnega koledarja. In pričakovati je, da mu bodo dodali novo cepivo - proti COVID-19. In če od "dobrih starih" cepljenj sploh veste, kaj pričakovati, potem najnovejše malo preučeno cepivo straši s svojo nepredvidljivostjo. Dejansko mora v skladu s protokolom več mesecev prestajati klinična preskušanja varnosti..

Posledično so danes tudi tisti starši, ki niso proti cepljenju, ampak so ogorčeni zaradi kršitve ustavne človekove pravice do izobraževanja, proti diskriminaciji otrok na podlagi "cepljeni - ne cepljeni".

Tako so aktivisti nacionalnega odbora za starše že vložili peticijo proti predlogu zakona: "kategorično nasprotujemo obveznemu medicinskemu posredovanju, vključno z obveznim cepljenjem! Ta predlog zakona krši pravico naših otrok do brezplačne šolske vzgoje, ki jo zagotavlja ustava, pa tudi pravico obiskovanja javnih vrtcev. ".

„Pri nas nihče ne odgovarja za kakovost cepiva. Prav tako vam nihče ne bo dal sestave cepiva. Zato je prišlo do množične zavrnitve cepljenja otrok, "- je na spletnem uporabniku zapisal Vyacheslav.

"Imamo vsa osnovna cepljenja, vendar smo jih naredili sami, doma z zdravnikom in smo si cepiva kupili sami," je za MK povedala Angelina Pospelova, mama 12-letne Nastje. - Dva primera cepljenja države z negativnimi posledicami - BCG pri 2 mesecih, ki so ga na ročico postavili na napačno mesto, vendar 3 cm nižje (naš zdravnik je rekel, da niso šteli), in pri 3 letih z živim cepivom proti otroški otroški polici, po katerem otrok začel šepati na dveh nogah in še 1,5 leta smo se zdravili. Torej nismo proti cepljenju, ampak proti takšnemu zdravilu. Zahtevajo, vendar za nič ne odgovarjajo.

Herman Maksimenko, moškovec in oče dveh otrok, starih 10 in 14 let, ima svoj pogled na cepljenje:

- Potem ko je bilo prvo porodno cepljenje hčerki v porodnišnici (to je bilo leta 2006), je razvila alergijo in otrokom nismo dali več cepljenja, napisali so zavrnitve - do tega leta. Naši ljudje so slabo obveščeni, kako delujejo cepiva. Mislijo, da če je bil Vasya cepljen, potem je zaščiten, in če Fedya ni bil dan, potem ni zaščiten. Pravzaprav obstaja takšno stanje kot populacija ali skupinska imuniteta. Kadar je določen velik odstotek, na primer več kot polovica cepljenih otrok, potem se bolezen v tej populaciji ne širi. Očitno so za celotno prebivalstvo cepljenja blagoslov, zato je bilo premaganih veliko bolezni. Toda hkrati so lahko hudobni za nekatere posebne otroke. Ko pa sem pred kratkim izvedel, da smo od 25 ljudi v hčerinem razredu samo 3 ljudi cepili, smo hiteli otroku dati vsa cepljenja. Za nas in za druge je postalo resnično nevarno..

Priznati je treba, da so nekateri starši "z naletom" sprejeli naslednje ukrepe prisilnega cepljenja:

- Zakaj naj ljudje trpijo, če je nekdo proti cepljenju, ker to ogroža izbruhe nalezljivih bolezni! - je ogorčil oče treh šolarjev Vladimir Kemar. - Poglejte, kako je bilo v Ukrajini pred kratkim, saj so začeli izbruhe ošpic zaradi motenj v oskrbi s cepivi. Če starši otroku nočejo dati cepiva, naj jim doma dovolijo alternativne vrste izobraževanja. Mogoče za moje otroke, ki so cepljeni, taki študenti niso nevarni, vendar lahko okužijo druge otroke, ki niso cepljeni z zdravstvenim zdravljenjem.

"Moja hči ima bronhialno astmo, in čeprav je za nas kontraindicirano samo DPT, ji ne želim dajati nobenih drugih cepljenj," pravi Larisa, mama dveh otrok. - Zakaj bi tvegala svoje zdravje, življenje, če je v razredu obdana z necepljenimi otroki, ki nimajo kontraindikacij za cepljenje?

Med zdravniki je tudi nasprotnica cepljenja v otroštvu, na primer takšna je bila znana onkoimmunologinja Vera Gorodilova. Menila je, da "stanje brez cepljenja po cepljenju", ki se začne v naših porodnišnicah in se aktivno nadaljuje v otroštvu in mladostništvu, vodi v neuravnotežen imunski sistem, ki posledično nosi tveganje za nastanek krvnih bolezni, vključno z levkemijo. „Iz lastne grenke izkušnje vem, da je prisilno cepljenje škodljivo. Moja vnukinja je prejela cepivo DPT. Pojavil se je resen zaplet - edem meningov, je zapisala Vera Gorodilova. - Vsaka oseba je posameznik. Vsako cepivo oslabi telo. ".

Vendar večina zdravnikov vztraja pri množičnem cepljenju. Petr Gladky, specialist za nalezljive bolezni na Centru za nove medicinske tehnologije, predavatelj na NSU, se spominja, da se je v zgodnjih 90. letih pojavnost davice močno povečala in se leta 1994 približala incidenci pred cepljenjem. „Odraščala je generacija ljudi, ki sploh ne morejo razumeti, kako so ljudje živeli v pogostnosti okužb, kot so davice, ošpice, poliomielitis in hude oblike virusnega hepatitisa. A ravno zato, ker se cepljenje izvaja v celoti, je mogoče zmanjšati pojavnost le-teh na minimum ali celo popolnoma izkoreniniti. ".

Hkrati Pyotr Gladkiy meni, da je pomembno upoštevati "uravnotežen pristop k oceni kontraindikacij za cepljenje": imunologi bi morali po potrebi pregledati imunski status cepljene osebe.

Odvetnik, zagovornik človekovih pravic in oče številnih otrok Ivan Solovyov, ki je seznanjen s situacijo, je za MK obravnaval osnutek zakona:

- Kot tak še ni osnutka besedila, vse je na ravni idej in razprav. Za odziv ljudi so naredili informativno injekcijo, da bi kasneje vse to lahko uporabili pri pripravi besedila. Jasno pa je, da oblasti načrtujejo ukrepe za spodbujanje staršev, da cepijo svoje otroke. Pravzaprav je večina staršev za "cepljenje", vendar se bojijo, da bodo cepiva shranjena na napačen način, ni znano, kje so bila narejena itd. V ZSSR je bil sistem cepljenja očitno zgrajen od prvega dne otrokovega življenja, o kakovosti cepiva nihče ni podvomil. Potem se je ta sistem pokvaril in mnogi starši so začeli zavračati cepljenja..

Toda necepljeni otrok je potencialno širjenje okužbe, od njega se lahko okužijo isti necepljeni otroci in odrasli, ki prenašajo bolezen veliko težje. Zdravniki pravijo, da obstajajo otroci, ki, ko dopolnijo 18 let, sami pridejo v zdravstvene ustanove in prosijo za cepljenja, ki jih starši niso dovolili.

Vendar je nemogoče prepovedati necepljenim otrokom obiskovati šole in zanje izvajati kakršne koli druge oblike izobraževanja. Potrebujemo razlagalno delo, starše moramo obvestiti, da je brez cepljenja popolnoma izkoreniniti nevarne nalezljive bolezni. In drugič, ljudje morajo biti prepričani v varnost cepiv, vse v tem sistemu mora biti pregledno in dostopno..

Recenzije o avtorju Grusha Yaroslav Olegovich

  • Glavna 2020
  • Vse knjige
  • Dvojeziki in knjige v tujih jezikih
    • Nazaj na "Knjige"
    • Vse knjige v žanru "Dvojezičnost in knjige v tujih jezikih"
    • Vse knjige žanra
    • Dvojeziki
    • Literatura v tujem jeziku
    • Literatura v tujem jeziku za otroke
  • Knjige za otroke
    • Nazaj na "Knjige"
    • Vse knjige v žanru "Knjige za otroke"
    • Vse knjige žanra
    • Otroška fikcija
    • Otroško prosti čas
    • Otroške prve knjige. Razvoj otroka
    • Izobraževalna literatura za otroke
  • Knjige z avtogrami
  • Stripi, Manga, Učbeniki
    • Nazaj na "Knjige"
    • Vse knjige v žanru "Stripi, manga, umetniške knjige"
    • Vse knjige žanra
    • Umetniške knjige. Igralni svetovi. Vesolji
    • Stripi
    • Stripi za otroke
    • Manga
    • Manga za otroke
    • Novelizacije
    • Izobraževalni stripi
    • Ventilacijski spominki
  • Mladinska književnost
  • Non-fikcija
    • Nazaj na "Knjige"
    • Vse knjige v žanru "Non-fiction"
    • Vse knjige žanra
    • Država in pravo. Pristojnost
    • Domače obrti Ručno delo
    • Gospodinjstvo
    • Naravne znanosti
    • Informacijska tehnologija
    • Zgodovina. Zgodovinske vede
    • Knjige za starše
    • Zbiranje
    • Lepota. Etiketa
    • Kuhanje
    • Kultura. Umetnost
    • Medicina in zdravje
    • Lov. Ribolov Zbiranje
    • Psihologija
    • Novinarstvo
    • Zabava Prazniki
    • Rastlinstvo
    • Popravila Gradnja. Notranjost
    • Seks. Kamasutra
    • Tehnična znanost
    • Turizem. Potovalni vodniki. Prevoz
    • Univerzalne enciklopedije
    • Nega živali
    • Filološke vede
    • Filozofske vede. Sociologija
    • Fitnes. Šport. Samoobramba
    • Ezoterika. Parapsihologija
    • Gospodarstvo. Posel
  • Periodične publikacije
  • Religija
    • Nazaj na "Knjige"
    • Vse knjige v žanru "Religija"
    • Vse knjige žanra
    • Islam
    • Religije sveta
    • Verske študije
    • Krščanstvo
  • Izobraževalna, metodična literatura in slovarji
    • Nazaj na "Knjige"
    • Vse knjige v žanru "Učna, metodična literatura in slovarji"
    • Vse knjige žanra
    • Podporna gradiva za študente
    • Demos
    • Dodatno izobraževanje za otroke
    • Predšolska vzgoja
    • Tuji jeziki: slovnica in učbeniki
    • Knjige za šolo
    • Pedagogija
    • Univerzitetna priprava
    • Dajatve za otroke s posebnimi potrebami
    • Slovarji in stavki
  • Fikcija
    • Nazaj na "Knjige"
    • Vse knjige v žanru "Fiction"
    • Vse knjige žanra
    • Aforizmi
    • Bajke
    • Detektivi
    • Dramaturgija
    • Zgodovinska proza
    • Klasična proza
    • Domači akcijski film
    • Poezija
    • Pustolovščine
    • Sentimentalna proza
    • Sodobna proza
    • Fantastično
    • Fantazija
    • Epik in folklora
  • Popusti Ocene Recenzije Bralne zbirke Nove objave Ocena Avtorji Založniki Serija
  • Vsa pisarniška oprema
  • Dodatki za knjige
    • Nazaj na "Pisalne potrebščine"
    • Vsi izdelki v razdelku "Dodatki za knjige"
    • Vsi izdelki v rubriki
    • Zaznamki
  • Globusi
  • Ovitki za dokumente
    • Nazaj na "Pisalne potrebščine"
    • Vsi izdelki v razdelku "Ovitki za dokumente"
    • Vsi izdelki v rubriki
    • Druge prevleke
    • Potovalne ovojnice
    • Ovitki za avtomatske dokumente
    • Ovitki za knjige
    • Potni pokrovi
    • Ovitki za potovalne vozovnice
    • Prevleke za vozovnice in značke
    • Študentski zapisi
  • Pisarniški material
    • Nazaj na "Pisalne potrebščine"
    • Vsi izdelki v rubriki "Pisarniški material"
    • Vsi izdelki v rubriki
    • Pisarniški izdelki iz papirja
    • Majhna pisarniška pisarna
    • Pisarniška orodja
  • Mape, vezi, delilniki
    • Nazaj na "Pisalne potrebščine"
    • Vsi izdelki v razdelku "Mape, vezi, ločevalci"
    • Vsi izdelki v rubriki
    • Mape iz kartona
    • Plastične mape
    • Tekstilne mape
    • Aktovke (s plastičnimi predelki)
  • Pisalni pripomočki
    • Nazaj na "Pisalne potrebščine"
    • Vsi izdelki v razdelku "Pisalni pripomočki"
    • Vsi izdelki v rubriki
    • Črni svinčni svinčniki
    • Peresa
  • Skiciranje zalog
    • Nazaj na "Pisalne potrebščine"
    • Vsi izdelki v razdelku "Črpalne potrebščine"
    • Vsi izdelki v rubriki
    • Druge vrste pripomočkov za risanje
    • Ravnila
    • Kompleti za risanje, pripravljeni
    • Nosilci
    • Trikotniki
    • Cevke
    • Kompasi
    • Predloge, šablone, vzorci
  • Slika
    • Nazaj na "Pisalne potrebščine"
    • Vsi izdelki v rubriki "Risba"
    • Vsi izdelki v rubriki
    • Barvice
    • Čopiči
    • Barve
    • Pajkice
    • Kompleti za barvanje
    • Palete, sippy kozarci
    • Črnilo, perje
    • Umetniški premog. Pastel
    • Markerji
    • Platno
  • Blago za šolo
    • Nazaj na "Pisalne potrebščine"
    • Vsi izdelki v rubriki "Blago za šolo"
    • Vsi izdelki v rubriki
    • Ventilatorji, štetje materiala, štetje palic
    • Druge vrste šolske pisarne
    • Pisalne potrebščine
    • Radirke
    • Torbe za čevlje
    • Šolske škarje
    • Ovitki za zvezke in knjige
    • Mape za šolske zvezke. Mape za delo
    • Etuiji s svinčniki
    • Imetniki knjig
    • Nahrbtniki, aktovke
    • Ostralniki
    • Predpasniki
    • Izdelki za šolske papirje
  • Za šolo · Popusti · Ocene · Novo · Proizvajalci · Serije
  • Vsi spominki
  • Koledarji
    • Nazaj na "Spominki"
    • Vsi izdelki v razdelku »Koledarji«
    • Vsi izdelki v rubriki
    • Magnetni koledarji
    • Četrtinski koledarji
    • Stenski koledarji
    • Namizni koledarji
  • Izdelki za spominke
    • Nazaj na "Spominki"
    • Vsi izdelki v rubriki "Spominki"
    • Vsi izdelki v rubriki
    • Albumi, okvirji za fotografije
    • Baloni
    • Otroški spominki
    • Značke
    • Kuverte denarja
    • Magneti
    • Božična darila
    • Razglednice
    • Darilni papir
    • Darilne vrečke
    • Darilni boni
    • Plakati
    • Pribor za zabave
    • Tablete in stanja namizja
    • Skrinje
    • Drugo
  • Popusti Ocene Novi izdelki Ocena Proizvajalci Serije

Uporabljamo piškotke in druga sredstva za shranjevanje nastavitev in analizo ukrepov obiskovalcev spletnega mesta. Preberite več v uporabniški pogodbi. Kliknite »Sprejmi«, če se strinjate s tem.

O prejetem bonusu bomo poslali e-poštno sporočilo takoj, ko nekdo uporabi vaš izbor. Ravnotežje lahko vedno preverite v "Osebnem prostoru"

O prejetem bonusu bomo poslali e-poštno sporočilo takoj, ko nekdo uporabi vašo povezavo. Ravnotežje lahko vedno preverite v "Osebnem prostoru"

Pomembno Je Vedeti O Glavkomu

01.02.2013, 15:05# 12